Siirry suoraan sisältöön
Stora Enson uusin tukkimittari asennettiin Varkauden sahalle

Viimeisin Finnoksen tukkimittari asennettiin Stora Enson Varkauden sahalle elokuun lopulla. Kysymyksessä oli vanhan tukkimittarin korvaaminen uudella. Entinen mittari oli jo 20 vuotta vanha ja nyt oli aika investoida moderniin tekniikkaan sekä päivittää mittari tälle vuosituhannelle.

Stora Ensolle on toimitettu aiemmin jo viisi Fusion-tukkimittaria sekä operaattorin EROP-tuolia mm. Uimaharjun ja Honkalahden sahoille. Varkauteen Finnoksen tukkimittari valittiin, koska kokemukset aikaisemmista mittareista olivat hyviä.

Tukkimittarin uusimisesta välittömiä hyötyjä

Hyötyjä tukkimittarista on helppo osoittaa. Taloudellinen merkitys on tärkein tekijä. Ensisijaisesti Stora Enso haki mittarinvaihdoksella käyttösuhteen paranemaa eli toiminnalle parempaa katetta.

Edelleen tukkimittarien tuottaman tiedon avulla voidaan vähentää hävikkiä. Röntgenmittari tekee myös lujuuslajittelua, joten lopputuotteelle saadaan lisäarvoa jo tukkilajittelusta lähtien.

Suunnittelu avainasemassa asennuksen onnistumisessa

Asennusmielessä uusi tukkimittari on viikon projekti. Ensin puretaan vanha mittari ja tehdään uutta varten tarvittavat kuljetinmuutokset. Uuden tukkimittarin asennuksen jälkeen alkaa testausvaihe, jossa mittari kalibroidaan ja testataan ennen siirtymistä tuotannolliseen käyttöön, kertoo Stora Enson vuoromestari Lauri Vilhunen.

Projekti alkoi jo tammikuussa 2021. Kevään kuluessa oli aikaa käydä projektin kaikki vaiheet läpi etukäteen. Vilhunen antaa kiitosta Finnoksen edustajille, jotka vierailivat paikan päällä useita kertoja. Esivalmistelut ja tutkimukset tehtiin kunnolla, sillä sahat ovat yksilöllisiä. Tukkimittarin tuotekonsepti on hyvä eli sijoitettavissa helposti. Kuitenkin mittarin asentaminen vaatii aina hyvän pohjatyön, sillä olemassa oleviin toimintoihin tehdään tarvittavat muutokset.

Aikataulu piti läpi projektin

Finnoksen henkilökunta oli hyvin palvelualtista. Yhteistyö on heidän kanssaan sujunut hyvin. Osaavat asiansa ja ovat asiakaspalveluhenkisiä. Testaus eteni nopeasti ja mittari oli heti valmis käyttöön. Aikataulu piti hyvin ja projekti eteni suunnitellusti. Asiakas voi luottaa, että menee kuten oli sovittu. Ei tullut yllätyksiä, tiivistää Vilhunen.

Asennukset sujuivat turvallisesti, aikataulun mukaan ja budjetin mukaan. Turvallisuus on Stora Ensolle erittäin tärkeää ja tämä edellytys täyttyi läpi projektin. Yhteistyö jatkuu varmasti tästäkin eteenpäin, koska kokemukset ovat näin hyviä, arvioi Lauri Vilhunen.

Katso alta video asennuksesta!

HubSpot Video

 

Ylös