Siirry suoraan sisältöön
Groupe Lebelin tuottavuus nousee uudelle tasolle Finnoksen avulla

 

Groupe Lebel on valinnut Squatecissa sijaitsevan sahansa tuottavuuden lisäämiseksi Finnoksen laatusaannon nostattamiskumppanikseen seuraavista syistä:

Syy 1: Kehittynyt tukkilajittelu

Finnoksen ratkaisuilla tukkilajittelu on niin yksinkertaista, että se on käytännössä automaattista. Skannerimme analysoivat kaiken tukkeihin liittyvän kuten puulajin ja kuoren alta halkaisijan, geometrian, muodon ja sisäisen laadun. Ne havaitsevat myös tukkiin juuttuneet vierasesineet. Nyt kun kaikki tiedot on hankittu, räätälöidyt algoritmimme huolehtivat lajittelusta.

UI Screenshot

 

Syy 2: Sopeutuminen

Jokaisella projektilla on joitain esteitä ylitettävänä ja jokaisella asiakkaalla omat haasteensa. Groupe Lebelin kanssa haaste oli maantieteellinen: tutkimus-ja kehittämistoimintamme tapahtuu ensisijaisesti Suomessa, mistä syystä aikaisempi kokemuksemme Quebecin alueen puulajeista on lähellä nollaa. Tätä varten meillä, kiitos nerokkaiden insinööriemme, oli suunnitelma! Meillä on nimittäin käytössä sellainen lähes mitätön työkalu nimeltä tekoäly, joka hoitaa lajien havaitsemisen ja monia muita asioita. Joten tietyn lajin tunnistamisen perusperiaate toimii, meidän on vain opetettava kone erityyppisillä tiedoilla.

Syy 3: Mikä vihertäen tulee, se vihertäen menee

Ja toisinpäin: puuta kun menee, niin rahaa tulee ja mitä enemmän puuta menee, sitä enemmän rahaa tulee. Finnos on asiantuntija tuoton maksimoinnissa: esimerkiksi tukkiskannerimme, jotka on varustettu lukemattomilla antureilla (röntgen, laserit, värikamerat jne.), pystyvät mittaamaan tukin läpikotaisin, esimerkiksi kuoren alla olevan halkaisijan, oksat ja lahot kohdat. Mittaukset auttavat minkä tahansa vastaanoton yhteydessä ostamaan puuta läpinäkyvämmällä tavalla ja myös sahauksen optimoinissa. Mikä on, jälleen kerran, tärkeää tuoton maksimoimiseksi.

Syy 4: Yhteistyö

Yhteistyö on piste i:n päällä, rusina asiakassuhteemme maksalaatikossa. Prosessin virtaviivaistamiseen ja sujuvan projektin varmistamiseen tarvitaan yhteistyötä. Yhteistyö Groupe Lebelin kanssa onkin sujunut varsin sutjakkaasti molemminpuolisen ja perusteellisen suunnittelun ja valmistelun ansiosta, jotka molemmat aloitettiin varhain. Tämän varhaisen suunnitteluvaiheen ansiosta asiakkaamme voivat auttaa meitä räätälöimään skannerimme tarpeisiinsa sopivaksi. Groupe Lebelille yksi tällainen räätälöinti oli lahotunnistus päätykameroilla, jota kehitetään – yllättävää kyllä – yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Kaiken kaikkiaan näemme jo lupaavia tuloksia uudesta Groupe Lebelin tukkilajittelulinjasta ja olemme vasta aloittamassa.

Muun muassa edellä mainituista syistä teidänkin kannattaisi liittyä mukaan!

Lue lisää artikkeleita

Ylös