Siirry suoraan sisältöön
Poikkeuksellinen, täysin uusi ja moderni sahalaitos sai kaikki tarvitsemansa mittarit Finnokselta

 

Junnikkala Oy on perustettu vuonna 1960 Kalajoella, ja siitä lähtien se on kasvanut merkittäväksi puunjalostusalan toimijaksi. Nykyään Junnikkala on moderni perheyritys, joka toimittaa laadukasta puutavaraa kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille panostaen kestävään kehitykseen ja innovatiivisiin ratkaisuihin puutuotteiden jalostuksessa. Vuonna 2023 valmistui Ouluun yhtiön kolmas saha. Poikkeuksellisen investoinnin, jonka kokonaiskustannukset olivat noin 80 miljoonaa euroa, myötä Ouluun nousi huippumoderni sahalaitos. Oulun sahan käynnistyttyä koko yhtiö tuottaa vuosittain yhteensä noin 750 000 m³ valmista sahatavaraa. 

Finnos on toimittanut Oulun uudelle sahalle kaikki sinne tarvitut mittarit: Finnos Fusion röntgenmittari tukkilajitteluun, Finnos 1D tukin kääntöön sahansyötössä, Finnos Board Scanner tuorelajitteluun, Finnos Board Scanner ja Finnos Moisture Meter-4 kuivalajitteluun.

Meritoitunut tekijä, jolla osaava tekijäkaarti ja laaja tuotevalikoima

Antti Kyröläinen on tullut Oulun projektiin mukaan hyvin alkuvaiheessa vuonna 2022 ja ollut yhtenä avainhenkilönä vetämässä koko projektia maaliin. Nyt kun projekti on valmis, Antti siirtyi Oulussa tehdaspäällikön rooliin, johon kuuluu koko sahalaitoksen operatiivisesta toiminnasta vastaaminen.

Antti kertoo, että Finnoksen valitsemista mittareiden toimittajaksi Oulun projektiin puolsi moni seikka. “Finnos on meritoitunut viime vuosina vankaksi tekijäksi Suomessa etenkin röntgen-puolella ja heidän osaava tekijäkaartinsa oli jo ennestään tuttu. Merkittävä tekijä oli myös se, että Finnokselta saimme yhdestä talosta kattavasti mittareita, mikä oli kustannustehokasta ja helpottaa myös tekemistä jatkossa.”

Sujuva käyttöönotto ja halua jatkaa kehitystyötä

Antti kiittelee etenkin kaupanteon ja käyttöönoton sujuvuutta Finnoksen kanssa. “Kaikkiin ongelmiin on reagoitu Finnoksen puolesta ripeästi ja tehokkaasti ja asennukset saatiin maaliin aikataulussa”, Antti kertoo. “Olemme olleet mittareiden laatuun oikein tyytyväisiä ja tarkkuus on ollut vähintään sitä tasoa, mitä kuvittelimme.”

“Suosittelen mielelläni Finnosta yhteistyökumppaniksi. Arvostan heidän luotettavuuttaan ja sitä, että Finnoksella asiat on ajateltu ja viimeistelty. Uuden sahalaitoksen rakentaja arvostaa myös Finnoksen kehitysintoa. Palvelu ei ole päättynyt siihen, kun tuote on toimitettu tontille, vaan he haluavat jatkaa kehitystyötä ja parantaa tuotteitaan. Siitä vahva kiitos,” Antti sanoo. 

 

Lue lisää artikkeleita

Ylös