Siirry suoraan sisältöön
Finnoksen ja Metsä Fibren kumppanuus saa jatkoa Rauman sahalla

Metsä Fibre on valinnut Finnoksen kumppanikseen Rauman maailman moderneimman sahan projektissa. Finnos toimittaa Raumalle laajan kokonaisuuden erilaisia skannausjärjestelmiä lajittelusta sahaukseen. Toimitukseen sisältyy skannauslaitteiden lisäksi Finnoksen tekoälyyn perustuva tuotannonsuunnittelua avustava järjestelmä, joka on räätälöity asiakaslähtöisesti Rauman sahan tarpeisiin. Tekoäly mahdollistaa sahausprosessin jatkuva-aikaisen tehostamisen ja optimoinnin.

"Vastaavaa uniikkia ja uusinta teknologiaa hyödyntävää kokonaisuutta ei ole käytössä vielä missään muualla maailmassa. Järjestelmät muodostavat saumattoman kokonaisuuden, jonka avulla prosessia voidaan seurata tukkikohtaisesti tukkilajittelusta sahatavaraksi ja parantaa prosessia jatkuva-aikaisesti huomioimalla tukkiyksilön ominaisuudet tarkemmin kuin koskaan aiemmin," kertoo Finnoksen toimitusjohtaja Jere Heikkinen.

Finnoksen kehitystoiminnan perusta muodostuu ratkaisukeskeisyyden ja asiakaslähtöisyyden ympärille, jota kehitetään yhdessä kehityskumppanien kanssa. Metsä Fibren Rauman projekti mahdollistaa uusimman teknologian tuomat hyödyt ennennäkemättömän isossa mittakaavassa. 

”Syvennämme Finnoksen kanssa kumppanuutta ja jatkamme järjestelmien kehittämistä tuotedatan keräämiseen ja simulointiin”, toteaa Rauman sahan projektijohtaja Harri Haapaniemi Metsä Fibren omassa julkaisussa.

Lue lisää artikkeleita

Ylös