hoppa till innehåll
Finnos - Sahateollisuuden ratkaisut
Lösningar för sågindustrin – stockmätare

Optimera sågverkets produktivitet

Finnos stockröntgenteknik är en lösning för betydande förbättring av produktiviteten och
minskning av svinn inom sågindustrin.

Få ut mer av varje stock

Finnos stockröntgenteknik betyder garanterad avkastning. Vi tillhandahåller skräddarsydda och lättanvända nyckelfärdiga lösningar: vi sköter planering, apparattillverkning, programutveckling och underhåll. Den effektivaste tekniken i branschen garanterar att investeringens återbetalningstid blir mycket kort även för mindre sågverk. Det tar en vecka att installera och ta i drift systemet och därefter börjar det tjäna in pengar omedelbart genom optimerade mätningar och noggrann kvalitetssortering.

Räkna ut din årliga avkastning

Räknaren ger dig en uppskattning om den årliga besparing som en stockmätare för stocksortering kan ge dig. Ange mängden råvara – resultatet kommer att förvåna dig.

0 - 0
Ange mängden i kubikmeter
m3

Stocksortering

Stockmätare Fusion
Stockmätare Fusion

Vårt flaggskepp Fusion kombinerar avancerad laser- och röntgenmätningsteknik. Vårt program tar fram alla data som behövs för sågverkets processer och integreras utmärkt i produktionsstyrningssystem och andra datasystem. Använd den nya datan för att minimera spill och maximera nyttan!

Be om mer information:
Stockmätare Fusion

Stockmätare Lite
Stockmätare Lite

Stockmätaren Lite är en enklare variant för mindre sågverk. Den är ett billigare första steg mot högre produktivitet. Den främsta fördelen är råvarubesparingarna som uppnås genom exakt mätning av toppdiametern hos obarkat virke. I systemet finns 3D- och röntgenmoduler som kan installeras i steg eller samtidigt.

Be om mer information:
Stockmätare Lite

Stockmätare för såglinjer

Optimizer
Optimizer

Optimizer-systemet väljer bästa postning av stocken och riktar in den i rätt position. Systemet kan uppdateras modulärt med röntgenteknik så att stockens interna kvalitet och kvistarnas placering kan utnyttjas vid inriktningen av stocken. När du kombinerar Optimizer med Fusion för sortering kan du ta i bruk fingerprint-tekniken, som kan användas för att identifiera och avlägsna flaskhalsar i produktionen och effektivisera processerna på sågverket.

Be om mer information:
Optimizer

Lite 3D Optimizer
Lite 3D Optimizer

Lite-systemet väljer bästa postning av stocken och riktar in den i rätt position. Systemet kan uppdateras modulärt med röntgenteknik så att stockens interna kvalitet och kvistarnas placering kan utnyttjas vid inriktningen av stocken.

Be om mer information:
Lite 3D Optimizer

Lite XR Optimizer
Lite XR Optimizer

Lite-systemet väljer bästa postning av stocken och riktar in den i rätt position. Systemet kan uppdateras modulärt med röntgenteknik så att stockens interna kvalitet och kvistarnas placering kan utnyttjas vid inriktningen av stocken. När du kombinerar Lite med Fusion för sortering kan du ta i bruk fingerprint-tekniken, som kan användas för att identifiera och avlägsna flaskhalsar i produktionen och effektivisera processerna på sågverket.

Be om mer information:
Lite XR Optimizer

Finnos-Operaattoriympäristö-EROP
Operatörsmiljö EROP

EROP är konstruerad för att trygga ett ergonomiskt och smidigt operatörsarbete. Operatörsmiljön är integrerad i Finnos sorteringsprogram och konstruerad för att ge bästa möjliga arbetsupplevelse. Produkten finns i två modeller med ett urval av tilläggsegenskaper för att passa alla sågar.

Be om mer information:
Operatörsmiljö EROP

Finnos-varaa-esittely
Få bättre resultat

 

Kontakta oss och boka en demonstration

Upp