hoppa till innehåll
Finnos - Sahateollisuuden ratkaisut
Lösningar för sågindustrin – stockmätare

Optimera sågverkets produktivitet

Finnos stockröntgenteknik är en lösning för betydande förbättring av produktiviteten och
minskning av svinn inom sågindustrin.

Få ut mer av varje stock

Finnos stockröntgenteknik betyder garanterad avkastning. Vi tillhandahåller skräddarsydda och lättanvända nyckelfärdiga lösningar: vi sköter planering, apparattillverkning, programutveckling och underhåll. Den effektivaste tekniken i branschen garanterar att investeringens återbetalningstid blir mycket kort även för mindre sågverk. Det tar en vecka att installera och ta i drift systemet och därefter börjar det tjäna in pengar omedelbart genom optimerade mätningar och noggrann kvalitetssortering.

Räkna ut din årliga avkastning

Räknaren ger dig en uppskattning om den årliga besparing som en stockmätare för stocksortering kan ge dig. Ange mängden råvara – resultatet kommer att förvåna dig.

0 - 0
Ange mängden i kubikmeter
m3

Stocksortering

Optimizer
Stockmätare Fusion

Vårt flaggskepp Fusion kombinerar avancerad laser- och röntgenmätningsteknik. Vårt program tar fram alla data som behövs för sågverkets processer och integreras utmärkt i produktionsstyrningssystem och andra datasystem. Använd den nya datan för att minimera spill och maximera nyttan!

Be om mer information:
Fusion

Lite 4e
Lite 4e

Lite 4e stockscanner är designad för de lättare behoven hos mindre sågverk. Det erbjuder ett mer prisvärt första steg mot en betydande produktivitetsförbättring. Den viktigaste fördelen är besparingen av råmaterial, vilket garanteras av den exakta 360° lasermätningen av systemets stereolaserkameror. Lite 4e-systemet är avsett för utomhusbruk och är därför väderbeständigt.

Be om mer information:
Lite 4e

Lite 4i
Lite 4i

Lite 4i stockscanner är designad med samma mätgeometri som sin systermodell 4e, men är avsedd för inomhusbruk. Scannerns lättade struktur innebär ett mindre utrymmesbehov, snabbare installation och ett förmånligare pris.

Be om mer information:
Lite 4i

Stockmätare för såglinjer

Optimizer
Optimizer

Optimizer-systemet väljer bästa postning av stocken och riktar in den i rätt position. Systemet kan uppdateras modulärt med röntgenteknik så att stockens interna kvalitet och kvistarnas placering kan utnyttjas vid inriktningen av stocken. När du kombinerar Optimizer med Fusion för sortering kan du ta i bruk fingerprint-tekniken, som kan användas för att identifiera och avlägsna flaskhalsar i produktionen och effektivisera processerna på sågverket.

Be om mer information:
Optimizer

Lite 4e Optimizer
Lite 4e Optimizer

Lite-systemet väljer den bästa inställningen för stocken och dirigerar stocken till rätt position. 4e-mätaren är avsedd för utomhusbruk och kan installeras utomhus utan behov av en separat byggnad.

Be om mer information:
Lite 4e Optimizer

Lite 4i Optimizer
Lite 4i Optimizer

Lite-systemet väljer den bästa inställningen för stocken och dirigerar stocken till rätt position. 4i-mätaren är avsedd för inomhusbruk och kan installeras framför sågen på ett litet utrymme.

Be om mer information:
Lite 4i Optimizer

Finnos-Operaattoriympäristö-EROP
Operatörsmiljö EROP

EROP är konstruerad för att trygga ett ergonomiskt och smidigt operatörsarbete. Operatörsmiljön är integrerad i Finnos sorteringsprogram och konstruerad för att ge bästa möjliga arbetsupplevelse. Produkten finns i två modeller med ett urval av tilläggsegenskaper för att passa alla sågar.

Be om mer information:
Operatörsmiljö EROP

Finnos-varaa-esittely
Få bättre resultat

 

Kontakta oss och boka en demonstration

Upp