Våra lösningar

Mindre spill, bättre resultat i sågverksindustrin

Det första steget mot kraftigt ökad produktivitet är att skaffa Finnos nya generations stockmätare, som kombinerar avancerade laser- och röntgenteknik. Systemet är lättanvänt och styr sorteringen exakt. Kvaliteten på slutprodukten blir jämn och råvaran används effektivt.

Vi erbjuder vår expertis i en nyckelfärdig lösning: allt ifrån planering till tillverkning av anordningen, utveckling av applikationen och underhåll. Våra skräddarsydda lösningar passar sågverk av alla storlekar. Ett modernt mätsystem är en lönsam investering som betalar sig på kort tid genom märkbara besparingar. Systemet tar en vecka att installera och ta i drift och börjar därefter tjäna in pengar omedelbart genom exakta mätningar och noggrann kvalitetssortering.


Låter det intressant? Kontakta oss, så kartlägger vi era behov och möjligheter!

fusion-2019
Avancerad totallösning

Stockmätare Fusion

Vårt flaggskepp Fusion är avsett för sjöcontaintrar och kombinerar avancerad laser- och röntgenmätningsteknik. Vårt program tar fram alla data som behövs för sågverkets processer och integreras utmärkt i produktionsstyrningssystem och andra datasystem. Använd den nya datan för att minimera spill och maximera nyttan!

Be om mer information

lite-2-modules
Modulär lättversion

Stockmätare Lite

Stockmätaren Lite är en enklare variant för mindre sågverk. Den är ett billigare första steg mot högre produktivitet. Den främsta fördelen är råvarubesparingarna som uppnås genom exakt mätning av toppdiametern hos obarkat virke. Systemet kan kompletteras modulärt i takt med att sorteringsbehoven ökar.

Be om mer information

fusion-2019
Stockvridningssystem

Stockvridare Optimiser

Optimiser-systemet väljer bästa postning av stocken och riktar in den i rätt position. Systemet kan uppdateras modulärt med röntgenteknik så att stockens interna kvalitet och kvistarnas placering kan utnyttjas vid inriktningen av stocken.

Be om mer information

erop-deluxe-neliö
ERGONOMISK OCH EFFEKTIV ARBETSMILJÖ

Operatörsmiljö EROP

EROP är konstruerad för att trygga ett ergonomiskt och smidigt operatörsarbete. Operatörsmiljön är integrerad i Finnos sorteringsprogram och konstruerad för att ge bästa möjliga arbetsupplevelse. Produkten finns i två modeller med ett urval av tilläggsegenskaper för att passa alla sågar.

Be om mer information

finnos-data
MER ÄN BARA ÖVERLÄGSNA STOCKMÄTARE

Övriga tjänster

  • AI-lösningar
  • Ergonomiska operatörsmiljöer
  • Kontrollsystem för stockfält
  • Kameraövervakningslösningar för stockbord
  • Uppställningsövervakningsmätare
  • Kantmätare
  • Produktionsplaneringssystem
  • Konsultationstjänster

Andra behov? Kontakta oss!