Siirry suoraan sisältöön
Stora Enson uusin tukkiskanneri asennettiin Varkauden sahalle

Viimeisin Finnoksen tukkiskanneri asennettiin Stora Enson Varkauden sahalle elokuun lopulla. Kysymyksessä oli vanhan tukkiskannerin korvaaminen uudella. Entinen skanneri oli jo 20 vuotta vanha ja nyt oli aika investoida moderniin tekniikkaan sekä päivittää skanneri tälle vuosituhannelle.

Stora Ensolle on toimitettu aiemmin jo viisi Fusion-tukkiskanneria sekä operaattorin EROP-tuolia mm. Uimaharjun ja Honkalahden sahoille. Varkauteen Finnoksen tukkiskanneri valittiin, koska kokemukset aikaisemmista skannereista olivat hyviä.

Tukkiskannerin uusimisesta välittömiä hyötyjä

Hyötyjä tukkiskannerista on helppo osoittaa. Taloudellinen merkitys on tärkein tekijä. Ensisijaisesti Stora Enso haki skannerinvaihdoksella käyttösuhteen paranemaa eli toiminnalle parempaa katetta.

Edelleen tukkiskannereiden tuottaman tiedon avulla voidaan vähentää hävikkiä. Röntgenskanneri tekee myös lujuuslajittelua, joten lopputuotteelle saadaan lisäarvoa jo tukkilajittelusta lähtien.

Suunnittelu avainasemassa asennuksen onnistumisessa

Asennusmielessä uusi tukkiskanneri on viikon projekti. Ensin puretaan vanha skanneri ja tehdään uutta varten tarvittavat kuljetinmuutokset. Uuden tukkiskannerin asennuksen jälkeen alkaa testausvaihe, jossa skanneri kalibroidaan ja testataan ennen siirtymistä tuotannolliseen käyttöön, kertoo Stora Enson vuoromestari Lauri Vilhunen.

Projekti alkoi jo tammikuussa 2021. Kevään kuluessa oli aikaa käydä projektin kaikki vaiheet läpi etukäteen. Vilhunen antaa kiitosta Finnoksen edustajille, jotka vierailivat paikan päällä useita kertoja. Esivalmistelut ja tutkimukset tehtiin kunnolla, sillä sahat ovat yksilöllisiä. Tukkiskannerin tuotekonsepti on hyvä eli sijoitettavissa helposti. Kuitenkin skannerin asentaminen vaatii aina hyvän pohjatyön, sillä olemassa oleviin toimintoihin tehdään tarvittavat muutokset.

Aikataulu piti läpi projektin

Finnoksen henkilökunta oli hyvin palvelualtista. Yhteistyö on heidän kanssaan sujunut hyvin. Osaavat asiansa ja ovat asiakaspalveluhenkisiä. Testaus eteni nopeasti ja skanneri oli heti valmis käyttöön. Aikataulu piti hyvin ja projekti eteni suunnitellusti. Asiakas voi luottaa, että menee kuten oli sovittu. Ei tullut yllätyksiä, tiivistää Vilhunen.

Asennukset sujuivat turvallisesti, aikataulun mukaan ja budjetin mukaan. Turvallisuus on Stora Ensolle erittäin tärkeää ja tämä edellytys täyttyi läpi projektin. Yhteistyö jatkuu varmasti tästäkin eteenpäin, koska kokemukset ovat näin hyviä, arvioi Lauri Vilhunen.

Katso alta video asennuksesta!

 

Ylös