Siirry suoraan sisältöön
Ratkaisevaa hyötyä uudella skannaustekniikalla

Ruotsalainen NTT julkaisi 31. tammikuuta artikkelin vierailustaan Finnoksella ja Mustola Timberillä. Finnoksen skanneri on ollut Mustolassa käytössä nyt noin kaksi vuotta ja Mustola Timberin toimitusjohtaja Raine Koskisen mukaan skanneri onkin toiminut moitteetta säässä kuin säässä. Finnoksen skanneri on mahdollistanut Mustolassa sen, että sama määrä sahatavaraa saadaan valmistettua pienemmistä tukeista. Talven haastavista olosuhteista huolimatta Mustolassa ollaan pysytty tyytyväisinä.

Finnoksen toimitusjohtaja Jere Heikkinen kertoo, ettei Mustolassa investoitu vuonna 2018 muuhun kuin Finnoksen skanneriin, minkä vuoksi onkin helppo päätellä juuri kyseisen investoinnin olevan hyvien lukujen taustalla.

Kaikki Finnoksen skannerit valmistetaan alusta loppuun asti itse ja nopea asennus mahdollistaa ympärivuotiset asennukset. Tällä hetkellä yli 50 prosenttia kaikesta suomalaisesta raaka-aineesta lajitellaan Finnoksen skannereiden avulla. Jotain on siis Heikkisen mukaan tehty oikein. Tällä hetkellä katseet ovat alkaneetkin kääntyä myös kohti muita maita.

Koko artikkelin ruotsiksi voit käydä lukemassa täältä.

Ylös