Siirry suoraan sisältöön
Haka-Woodille Finnoksen sahanedusskanneri Finnos Lite 3D Optimizer

Haka-Woodille asennetaan alkusyksyllä 2019 Finnos Lite 3D Optimizer -tukkiskanneri. Finnos Lite Optimizer on tukinpyöritysjärjestelmä, joka valitsee tukille parhaan asetteen, suuntaa tukin oikeaan asentoon ja ohjaa sahanteriä. Järjestelmä on päivitettävissä röntgenmoduulilla jälkikäteen. Haka-Woodin toimitukseen sisältyy myös särmän ohjaus.

- Minulla on tekninen tausta ja olen kiinnostunut uusista innovaatioista ja uudesta tekniikasta. Uskon, että Finnoksen skanneri on tällä hetkellä huipputekniikkaa ja saamme taatusti nykyaikaisen tuotteen. Myös Finnoksen halu kasvaa ja kehittää tuotteitaan jatkuvasti takaa meille jatkossakin tuotteet, jotka pysyvät ajan tasalla, kertoo Haka-Woodin toimitusjohtaja Tuomo Saarisilta.

Saarisilta sanoo hinnan olevan kilpailukykyinen ja pitää mahdollisuutta päivittää skanneri röntgenominaisuuksilla mielenkiintoisena. Haka-Woodin skannerilla tullaan skannaamaan koivua.

- Meidän päätavoite koko sahalinjan päivityksessä on sahaustarkkuuden parantaminen. Koivu on lähes aina vähän mutkaista ja epäsymmetristä. Täysin muuttuvat ja epäsymmetriset asetteet sekä epäkeskeinen sahaus parantavat saantoa ja vähentävät vajaasärmäisten saheiden määrää. Pintalauta on koivussa arvokkainta tavaraa ja se pitäisi saada tarkasti talteen, jatkaa Saarisilta.

- Haka-Woodin projekti tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden jatkokehittää tuotettamme uudenlaisessa ympäristössä ja, mikä parasta, yhteistyöorientoituneen asiakkaan kanssa, kertoo Finnos Oy:n toimitusjohtaja Jere Heikkinen.

Sama artikkeli julkaistiin myös Puumiehen numerossa 4/2019: Linkki artikkeliin

Lue lisää artikkeleita

Ylös