Siirry suoraan sisältöön
Ruotsin valloituksessa - Finnos seminaari 2020

Puumies 3/2020 kirjoitti artikkelin Finnoksen järjestämästä seminaarista Ruotsin Karlstadissa. Seminaarin teemana oli tekoälyllä ja röntgenillä vahvistettu saha. Finnos yhteistyökumppaneidensa kanssa kertoi seminaarissa tekoälystä, semiautomaattisesta vastaanotosta ja lajittelusta sekä alan uusimmista teknologioista.

Seminaariin oltiin kutsuttu vieraita ympäri maailmaa ja osallistujia lopulta oli kolmesta eri maasta. Tavoitteena on järjestää vastaavia seminaareja myös tulevaisuudessa.

Vuonna 2016 Finnos ennusti, että ensimmäisenä sahateollisuudessa uudistetaan tukkilajittelu, jossa voidaan korjata ensimmäiset virheen. Toisena askeleena kaavailtiin sahalinjaa, jossa voidaan katsoa, miten tukki suunnataan ja sahataan. Ennustusten mukaan toinen askel piti toteutua vuoden 2019 lopussa, mutta markkinatilanteen suuret muutokset siirti tämän vaiheen vuoden 2020 kesään. Finnos rakentaa tällä hetkellä sahojen tekoälyvalmiutta, jolloin voidaan saada lisähyötyjä irti "sormenjälki"-teknologialla. 

-Vaikka puheissamme vilisee usein sana asiakas, etsimme käytännössä yhteistyökumppaneita, jotka haluavat kehittyä yhdessä kanssamme. Tällainen toiminta vie myös meitä eteenpäin eli se on meitä motivoivaa, ja siksi yhteistyöllä on myös tulevaisuus, kertoo Finnoksen toimitusjohtaja Jere Heikkinen.

Lue koko artikkeli

Ylös